Sosyal Medya

Güncel

HÜDA PAR'dan PKK’ya karşı çağrı

Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır’da dün gerçekleşen bombalı saldırı ile ilgili açıklama yaptı.



Mepanews'in haberine göre Hür Dava Partisi'nin (HÃœDA PAR) Genel BaÅŸkanı Zekeriya YapıcıoÄŸlu, Diyarbakır'da dün gerçekleÅŸen bombalı saldırının ardından PKK için “Halkımızın, namı hesabına cinayet iÅŸleyen, katliamlar gerçekleÅŸtiren bu ihanet ÅŸebekesine karşı haklı ve meÅŸru tepkisini ortaya koyma zamanı gelmiÅŸtir” diye konuÅŸtu.

PKK dün, Diyarbakır'ın Çınar ilçesi yakınlarında Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na bombalı saldırı düzenlemişti. Saldırıda, beş polisle biri çocuk üç sivil hayatını kaybetmişti.

"SANKİ PATLAMA KENDİ KENDİNE GERÇEKLEŞTİ"

Diyarbakır On Gözlü Köprü'deki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin taziye ziyaretine giden HDP ve DBP'lilere halkın tepki gösterdiğini savunan Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Kurbanlık koyunlar gibi bekleyip başına gelebileceklere, kaderine razı olmak bu gidiÅŸatı deÄŸiÅŸtirmez. Halk artık olaya el koymalıdır.”

HDP'li siyasetçileri kasteden HÜDA PAR Başkanı, saldırılarla ilgili yapılan kınamalarda faillere yönelik herhangi bir ifade bulunmadığını söyledi:

“Biz de kınamıştık' demek için yapılan açıklamalar bunlar. Sanki patlama kendi kendine, orada metan gazı birikmiÅŸ, oraya kimse bir patlayıcı yerleÅŸtirmemiÅŸ doÄŸal bir patlama yaÅŸanmış gibi bir kınama mesajı. Bunlar samimi deÄŸil, bu tür beyanların samimi olmadığını bu halk biliyor. EÄŸer samimilerse, bu patlamayı gerçekleÅŸtirenlerle temasları var, halkın rahatsız olduÄŸunu onlara söylemeleri lazım. Halk, bu siyasetçilere rahatsızlığını ciddi ÅŸekilde dile getirirse onlar da arada bir nevi köprü veya postacı olarak patlamalar gerçekleÅŸtirenlere mesajı ulaÅŸtıracaklardır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.